Projekt V4 – Cesta do Maďarska

Druhá skupina žáků naší školy strávila necelých pět dnů v Maďarsku. Centrem všech aktivit spojených s projektem V4 “Hudba nezná hranic” se v době od 21.9. do 25.9. stalo malé městečko Galgahévíz. Většinu času děti trénovaly  český lidový tanec a tanec společný pro všechny účastníky  projektu. Obojí potom předvedly v lidových krojích poslední večer pobytu, kdy vystoupily na festivalu před zraky široké veřejnosti. Vystoupení bylo velmi zdařilé, a my můžeme být na naše žáky právem hrdí.
Kromě pohybových schopností, prokázaly děti dobrou znalost angličtiny, ve které na obecním úřadě v Galgahévíz, zdárně odprezentovaly informace a zajímavosti o naší vlasti a o Hradci nad Svitavou.
Samozřejmostí byly chvíle odpočinku a relaxace. Všichni si mohli zahrát míčové hry, projeli jsme se na koňském povozu, lisovali jsme hroznové víno a na vlastní oči jsme viděli, jak vznikají nádherné krojové výšivky. Jedno odpoledne patřilo prohlídce Budapešti a nákupům v místním obchodním centru.
Opět jsme měli možnost přesvědčit se, že hudba skutečně nezná hranic. Děti si našly nové kamarády a všichni si těch pár dnů náramně užili.
Mgr. Milena Bauer