Vánoce ve školce

Celý prosinec se ve školce nesl ve znamení Vánoc. Hned začátkem měsíce se děti pustily do výroby ozdob na stromeček a vánoční výzdoby ve školce. Aby jsme si zkrátili čekání na Ježíška, nechybělo každodenní posezení u adventního kalendáře. Pro Mikuláše, který přinesl do školky dárečky si děti připravily básničky a písničky.

Také program při pravidelné návštěvě knihovny byl vánoční. Při cestě z knihovny  si děti  prohlédly vánoční stromeček a Betlém na svitavském náměstí.

Ve “Vánočním muzeu” si děti vyzkoušely různé vánoční zvyky. Pouštěly lodičky z ořechových skořápek, zdobily perníčky, pekly linecké cukrový, vyráběly netradiční cukroví ze sušeného ovoce.Prohlédly si výstavu rozmanitých Betlémů.

Vrcholem vánočního dění byl příchod Ježíška s nadílkou nových hraček do školky. Před odchodem na vánoční prázdniny jsme se společně rozloučili se starým rokem při vánoční besídce. Děti v kostýmech předvedly pásmo básniček, písniček a tanečků. Rozdaly rodičům dárečky, které pro ně s láskou vyrobily.

Všem přejeme Krásné vánoční svátky, hodně štěstí a zdraví v novém  roce.

Kolektiv MŠ