Projekt V4 pokračuje sportem

Fotbalový zápas nebo orientační běh – takové sporty si vyzkoušelo 7 žáků z naší školy, kteří se zúčastnili pětidenní návštěvy Slovenska v rámci Projektu V4.

Projekt V4 nese pro tento rok název “Sport – the Language Young People in V4 Share“ a jsou do něj zapojeny čtyři školy – ZŠ Hradec nad Svitavou, ZŠ Haniska (Slovensko), základní škola ve městě Galgahévíz (Maďarsko) a základní škola Gmine Centrum Kultury v Aleksandrowie (Polsko).

Cílem projektu je seznámení žáků s kulturou ostatních zemí, sportování a navázání kontaktů, díky kterým si žáci mohou procvičit angličtinu v reálném prostředí.

Návštěva Slovenska trvala od čtvrtka 27.9. do pondělí 1.10.2018. Žáci byli ubytovaní v Košicích, odkud dojížděli na sportovní zápasy do základní školy v Hanisce. Žáci si v pátek vyzkoušeli orientační běh a v neděli proběhl turnaj ve fotbale. V obou sportech se česká skupina umístila na druhém místě. V sobotu byl naplánován celodenní výlet do Vysokých Tater. Počasí se vyvedlo a my jsme zdolali výšlap od Štrbského plesa k Popradskému plesu.

I další program pobytu byl pestrý (bowling, diskotéka, procházka po Košicích s výkladem, návštěva rozhledny a nákupních center) a přispěl k navázání kontaktů mezi žáky i učiteli. Těšíme se na další návštěvy v ostatních zemích (Polsko a Maďarsko), ale i na to, až v dubnu 2019 ostatní školy navštíví naši školu v Hradci nad Svitavou.