Mikuláš ve škole

Tak jako každý rok, i letos zavítala 5. 12. 2018 do naší školy i školky návštěva nejen z nebe, ale i z pekla. Svatý Mikuláš se čtyřmi anděly a početnou čertovskou družinou navštívil žáky ve všech třídách prvního i druhého stupně. Nezapomněl samozřejmě ani na naše nejmenší v mateřské školce, kteří si zaslouží obrovskou pochvalu, protože byli hodně stateční.

Zkontroloval, zda byly děti během roku hodné a zaslouží si nějakou odměnu. Také přečetl jména některých nezbedníků z Knihy hříchů a domluvil jim, aby se polepšili. Některým starším hříšníkům dokonce hrozilo, že skončí v pekle, ale všichni se ze svých hříchů dokázali vykoupit, buď zazpíváním písně, nebo recitací básně. Nakonec byli všichni, i ti méně hodní, odměněni sladkými perníčky a bonbóny.

Všechny děti vítaly Mikuláše a jeho pomocníky s obrovským nadšením, čímž vznikla nezapomenutelná, příjemná, adventní atmosféra, kterou si všichni čertovsky užili.

Žákům deváté třídy, kteří se pod vedením třídní učitelky postarali o příjemné zpestření školního dopoledne, patří velký dík!!!!!! Jak moc jim to slušelo, můžete zhlédnout ve fotogalerii.