Úspěch v celorepublikové výtvarné soutěži Každé srdce má své jméno…

Naše škola se v loňském roce zapojila do výtvarné soutěže, kterou pořádala Základní a mateřská škola Ježov. V soutěži se tvořila papírová srdce  1×1 m a žáci je podle své fantazie pomalovali, pokreslily, polepili… Tématem byl svět v minulosti, současnosti a budoucnosti kolem nás. Žáci vyjadřovali své pocity, nálady, vjemy, nápady a prožitky, které v posledních uplynulých nelehkých letech prožili.

Zároveň se škola pokoušela o nový republikový rekord – sestavit nejdelší řetěz srdcí 1×1 m z nejvíce míst v České republice.

Celkem naše škola vytvořila ve tříčlenných týmech 24 srdcí, které jsme na konci dubna odeslali do soutěže. Každé srdce bylo krásným originálem.

V kategorii 2. stupeň naši žáci Klára Lukášková, Věra Procházková a Matěj Binder z osmé třídy získali nádherné třetí místo.

V úterý 24. 5. jsme proto společně vyrazili na slavnostní předání cen vítězům. Cesta byla dlouhá, ale předávání cen, malé občerstvení i natáčení České televize jsme si užili. Dokonce se podařilo vytvořit rekord České republiky – ježovská škola poskládala řetěz z 863 srdcí, tudíž řetěz dlouhý 863 m.

Na zpáteční cestě jsme stihli krátkou procházku po Brně.

Děkujeme všem našim žákům, kteří se do výtvarné soutěže zapojili a pomohli tak vytvořit nový rekord v ČR.